Регистрация

Как да се научи малкото кученце на чистота

помощ с обучението и възпитаването на мопсчето вкъщи
Аватар
Мнения: 27
Регистриран на: 19 Яну 2011, 23:45

Как да се научи малкото кученце на чистота

Мнениеот diana21 » 22 Яну 2011, 16:34


Почти веднага след идването на малкото кученце у вас радостта от новия домашен приятел може да бъде помрачена при вида на неочакваната локвичка. Малко са кученцата, които на възраст 8 до 10 седмици пазят чисто у дома. Всъщност до този момент те заедно с останалите малки кученца са били в развъдник, където спокойно са си вършели работата при нужда и където им падне. Няма причина килимът ви, който е по- мек и попива по- добре от ъгълчето в клетката, да бъде забранен за това.
Кучето- дете, което е още бебе, не може да знае. Не е справедливо, нито пък има смисъл, да го наказвате за това, че още не е възпитано. Също така безсмислено е да вдигате голям шум- да крещите и да наказвате бедният грешник, като навирате носа му в локвата. Освен това няма смисъл да гоните кученцето навън, тъй като пикочният му мехур е вече празен.
Не ви остава нищо друго, освен да е изпускате кучето си от очи, за да може, ако ви се стори, че има нужда от облекчаване, да го изведете веднага навън, при това по възможност винаги на едно и също място. При младото куче трябва да очаквате това винаги сутриин, след като се събуди, след всяко подремване, както и след като се нахрани и пие вода. Ще го разберете, ако кучето изведнъж започне да тича непрестанно наоколо или да се върти в кръг, като души с носа си по пода и скимти или ръмжи.
Ако внимавате добре от самото начало и в наложителни моменти извеждате малкото кученце навън, при това на равномерни периоди от време /на всеки два до три часа/, на постоянното му място, то скоро ще разбере какво очаквате от него. Щом започне само да търси този път и да ви обръща внимание за предстоящото "събитие", настъпва моментът, когато то вече е станало чисто. За да може да постигнете това колкото е възможно по- бързо, много помага похвалата след всяко успешно свършване на работата. Нужно е много търпение, тъй като малките кученца пишкат шест- седем пъти на ден. В бъдеще, след преодоляването на този етап, кучето ще ви се отблагодари, като не "напоява" вашият дом, който вече е и негов. Във всеки случай това няма да се случва, когато е здраво.

Мнения: 4
Регистриран на: 27 Яну 2011, 08:59

Re: Как да се научи малкото кученце на чистота

Мнениеот stef » 27 Яну 2011, 09:04

Здравейте. Когато си взех кученцето точно по тези признаци го познавах, че му се ходи до едното място. Както сте писали задължително след храна и дрямка.
Чист късмет беше, че си бях вкъщи една седмица по това време и след като го носих в банята за да си свърши работата то само свикна иначе не знам как щях да се оправя ако трябваше да го възпитавам само вечер след работа.

В банята имаше едно малко килимче. Мопсчо се научи да си ходи там и сега сме щастливи, че където му го сложим той си ходи там :)

Назад към Култура и възпитание

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта